Müxtəlif növ viskilər təkcə dadı ilə deyil, həm də kimyəvi tərkibi ilə fərqlənir
Şotland və İrlandiya ləhcələri Amerikadan fərqlidir və şotland və İrlandiya viskisinin kimyəvi tərkibi Amerika viskisindən fərqlənir. Kaliforniya Universitetinin tədqiqatçıları, Davis, bir-birindən elmi cəhətdən fərqli ola biləcəyini müəyyən etmək üçün müxtəlif viski növlərini araşdırdılar və bu, bazarda olan hər hansı bir viskinin orijinal olub olmadığını müəyyən etməyə kömək edə bilər.
Ümumilikdə viski növlərini bir-birindən fərqləndirən 30-dan 50-yə qədər kimyəvi maddə var. Bu maddələrə taxıllarda olan terpenlər və terpenoidlər, maya və bitkilərdəki yağ turşuları, içkinin çəlləkindən və yaşından asılı olaraq dəyişən taninlər kimi polifenollar daxildir.


